CADZAND-BAD AAN ZEE

CADZAND

bezienswaardigheden - wat te doen - toeristische informatie

FRANÇAISDEUTSCHNEDERLANDSENGLISH
HAVEN CADZAND

 Wat te doen in Cadzand

. bezienswaardigheden . activiteiten . toeristische informatie .

Vakantie in Cadzand.  Beleef, geniet & ontdek Cadzand-bad en omgeving in Zeeuws Vlaanderen. Ontdek de mooiste plaatsjes, de natuur, cultuur en omgeving van Cadzand. Om je alvast op weg te helpen, geef ik je een aantal tips, toeristische informatie en activiteiten die je zeker niet mag missen. Cadzand is ook een ideale uitvalsbasis om andere delen van Zeeland te ontdekken. Plan zeker een uitstap naar het pittoreske Sluis, vlakbij Cadzand en breng een bezoek aan het Bizarium – het rariteitenkabinet van bizarre uitvindingen.

Hallo! Mijn naam is Anna, welkom voor een onvergeetelijke vakantie in Cadzand. Ah ja, Zeeland, die ene plek waarvan ik dacht er gewoon een tijdje te verblijven, ondertussen woon ik hier al 7 jaar. Het is een magische plek en het maakt me zo gelukkig, dat is dan ook de reden waarom ik hier blijf. Graag neem ik je mee op een ware ontdekkingsreis naar het mooiste wat de streek te bieden heeft.

 

HAAIENTANDEN ZOEKEN

Fossiele Haaientanden zoeken op het strand Cadzand is een populaire bezigheid, alleen, met je partner of met de kinderen. Telkens wanneer de zee over het strand spoelt, komen er nieuwe zandlagen boven te liggen. In dit zand komen de mooie fossiele haaientanden die eeuwenlang onder het zand lagen terug aan het daglicht. Een goede plaats om de haaientanden te vinden is vlak langs de vloedlijn, tussen het aangespoelde schelpengruis heb je de grootste kans om haaientanden te vinden.

 

”Finders Keepers”

 

bizarium museum

 

 BIZARIUM – rariteitenkabinet van bizarre uitvindingen

Wat is er leuker dan tijdens je uitstap om een verrassend en inspirerend rariteitenkabinet te ontdekken? Een ‘Cabinet of Curiosities’ ! In dit  buitensporig “science-museum” kunnen jong en oud zich verbazen met tal van ongeziene creatieve uitvindingen uit het verleden. De bijzondere private collectie zorgt ervoor dat ik deze  ‘wonderkamer’ als ‘must-go’ kan aanraden. Trek er zeker 1.5 uur voor uit om het Bizarium te bezoeken want er is heel veel te zien! Bereid uw bezoek goed voor, je moet vanaf nu vooraf reserveren, zo zijn er geen lange wachtrijen meer bij de kassa. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn zeer beperkt. www.Bizarium.com

Een exclusief en cultureel hoogtepunt.

 

“Imagination is more important than knowledge “

 

 

NATUURGEBIED HET ZWIN

Het Zwin is een beschermd natuurgebied op de grens tussen Vlaanderen en Nederland. Een heel dynamisch en bijzonder natuurgebied, waar het zeewater bij elke vloed binnenstroomt. Het zoute water zorgt voor een bijzondere  flora en fauna. Het reservaat is bekend omwille van zijn natuurhistorisch bijzonder waardevolle slikken en schorren. Het Zwin is de internationale luchthaven voor vele vogels, ooievaars zijn hier veel geziene gasten maar ook  lepelaars, ganzen, wilde eenden en steltlopers kan je hier spotten. Aan het Zwin is ook een educatief bezoekerscentrum verbonden. www.zwin.be

“Become like a bird, expand your wings, learn new things and fly high as you can”

 

mosselen met rode wijn

 

MOSSELEN ETEN

Als je in Cadzand bent, moet je zeker en vast Zeeuwse mosselen proeven. Deze heerlijke schelpdieren worden geserveerd in een speciale mosselpot samen met frietjes, brood en diverse sauzen. Mosselen zijn rijk aan eiwitten en zitten vol mineralen en vitaminen. Het mosselseizoen vangt in principe in juli aan en loopt tot en met half april in het jaar erop.

De dagelijkse verse mosselen worden gekookt met groenten zoals prei en selderij in bier of witte wijn. De Zeeuwse mosselen worden geserveerd in een speciale mosselpot samen met frietjes, brood en diverse sauzen. Mosselen eten we in Zeeland met onze handen, fingerfood; recht uit de pot – rechts op tafel.  De eerste lege schelp wordt een vork om de volgende mossel uit de schelp te trekken. De andere lege schelpen worden verzameld in het diepe deksel van de mosselpot. Mosselen smaken nog lekkerder met een biertje of een glaasje wijn erbij !

Culinair eenvoudig hoogstandje !

“You don’t need a silver fork to eat good food”

 

fietsen in zeeland

 

HEERLIJK FIETSEN

Cadzand is dé plek waar je zalig kan fietsen. Of je nu een ontspannen fietstocht langs de rustige kustpaden wilt maken of een meer avontuurlijke mountainbiketocht door de prachtige landschappen, het kan allemaal. Op je eigen ritme Cadzand verkennen; gezond, duurzaam en vooral leuk!

Zeeland heeft een goed uitgewerkte  fietsinfrastructuur met goed onderhouden fietspaden. Het fietsroutenetwerk bestaat uit fietsknooppunten, ze zijn een handig hulpmiddel om vooraf fietsroutes eenvoudig te plannen en tijdens het fietsen op te volgen. (www.anwb.nl/fietsroutes)

Tip; Volg de “kustroute” die door Cadzand-bad loopt, je fietst langs het strand en de zee, maar vooral door de duinen tot in Breskens ! Een 16 kilometer lang prachtig fietspad. 

Een heerlijke ontdekkingsreis op de fiets.

‘Extend your life. Cycle”

 

zee en strand

 

ZEE & STRAND

Een dagje aan de uitgestrekte brede zandstranden van Cadzand zorgt voor een instant energie-boost, ideaal om de batterijen weer op te laden of je te ontstressen. Zwemmen in de zee, een gezonde strandwandeling, lekker uitwaaien, zonnebaden of watersporten, dhet strand van Cadzand biedt het allemaal. Of je nu op zoek bent naar rust, ontspanning of een sportief avontuur, de zee zal je nooit teleurstellen.

sea shell

“Wild and free, just like the sea”

 

 

JACHTHAVEN

Wist je dat Cadzand-bad nu ook over een state-of-the-art jachthaven beschikt met 125 ligplaatsen? Op de jachthavendam is het heerlijk vertoeven, het is alsof je diep in de zee wandelt, het is een bijzondere ervaring. De geur van de zee, het geluid van de golven en de wind door je haren, … zalig ontspanned. Sluit jouw perfecte dag af met een lekker aperitiefje in Air Republic van topchef Sergio Herman, gelegen in het moderne havenhuis. 

 

“A ship in harbor is safe, but that is not what ships are built for “

 

leonardo da vinci
 

LEONARDO DA VINCI

Het Bizarium toont bijzondere uitvindingen van Leonardo da Vinci, de Italiaanse Renaissance kunstenaar en wetenschapper. Eén van de topstukken van dit rariteitenkabinet is da Vinci’s ‘Zelfrijdende Wagen’. Wist je dat deze genie 37 jaar lang een oplossing zocht voor de ultieme energiebron, een machine die uit zichzelf eeuwig blijft bewegen – De Perpetuum Mobile – 3 ervan zijn in het Bizarium te bewonderen. Da Vinci bestudeerde ook de vlucht van de vogels. Vliegen zoals een vogel was ook zijn droom. De indrukwekkende ornithopter die Leonardo da Vinci daarvoor heeft uitgevonden is ook te zien in het Bizarium.

da vinci

“Learn how to see. Realize that everything connects to everything else.” Leonardo Da Vinci

 

 

CULINAIRE TOPPERS

Wil je tijdens je verblijf in Cadzand gastronomisch dineren in een goed restaurant? Dan zit je goed. Cadzand is voor de culinaire fijnproever een heerlijke bestemming. Dit zijn de 5 toprestaurants bekroond met een Michelin ster die u niet mag missen. Fijne gastronomie van beroemde topchefs met wereldfaam  zoals o.a. Sergio Herman.

 • Air Republic – Maritiem Plaza 1, Cadzand-bad
 • Pure C – Boulevard de Wielingen 47, Cadzand-bad
 • Blueness – Boulevard de Wielingen 49, Cadzand-bad
 • L’Angolo – Erasmusweg 1, Cadzand
 • Dell’Arte – Mariastraat 34, Cadzand

big belly man

‘’The belly rules the mind”

 

 

ZONSONDERGANG

Het magische moment, net voor zonsondergang, die paar minuten… Elk moment kleurt de lucht op zijn eigen manier en dan die perfect ronde, feloranje zon die in de zee zakt en het licht zakt langzaam mee.

Cadzand is een prachtige locatie om te genieten van een zonsondergang. Droom even weg bij een magische zonsondergang met een heerlijk  biertje of een glaasje wijn op een van de talloze mooie en gezellige strandpaviljoens in Cadzand.

 Magisch realisme !

 

“Forget Netflix, watch the sunset”

 

 

RETRANCHEMENT 

Retranchement is een klein dorpje vlabij Cadzand. In de 17de eeuw maakte Retranchement als  militair bolwerk deel uit van de Staats-Spaanse Linies om de Zwingeul te verdedigen tegen de Spanjaarden. De oude vestingwallen zijn nog vrijwel geheel aanwezig, alleen het fort Oranje aan de noordzijde ontbreekt. Een wandeling over de wallen is een echte aanrader.

Met een beetje geluk hoor je de boomkikkers die er wonen!

80-jarige oorlog

“An eye for an eye, and the whole world goes blind.”  Mahatma Gandhi

 

sergio herman sluis eetboetiek

 

DAGJE SLUIS

Een dagje Sluis Beleef, geniet & ontdek het pittoreske, bruisend en levendig grensstadje Sluis met zijn Hollandse molen, zijn bijzondere gezellige kaai aan het water en verrassende plekjes her en der. Sluis zit vol verassingen. Gezellige winkelstraatjes, knusse en lekkere restaurantjes met leuke terrasjes.. Wat wil je nog meer? De talrijke boetiekjes, specialiteitenzaken, drogisterijen en restaurants zorgen ervoor dat een dagje Sluis een bijzondere ervaring is. 

Mijn persoonlijke tip:  Combineer een dagje Sluis met vrienden of familie met een bezoek aan het bijzonder leuke Bizarium het rariteitenkabinet van bizarre uitvindingen –  en een gezellig etentje in het Bourgondische Sluis. Een perfecte combinatie tussen gastronomie en cultuur.

“Wanderlust And City Dust”

 

knotwilgen zeeland

 

NEVER GIVE UP

Een rij knotwilgen in het rijke polderlandschap is een lust voor het oog. Ze zijn het symbool van het leven, een  levensboom! Het knotten van wilgen is al een eeuwenoude traditie. Dit natuurmonument is een ware martelaar onder de bomen. Meedogenloos wordt hem telkens opnieuw de top afgehouwen en telkens weer komt hij tot leven !  

strong man

‘’Never give up – You’re stronger than you think’’ 

 

 

MET DE HOND WANDELEN OP HET STRAND VAN CADZAND

De zee is de ideale bestemming om je trouwe viervoeter mee te nemen voor een mooie strandwandeling. Honden mogen op de stranden van Cadzand-bad, Nieuwvliet, Groede en Breskens los lopen. Enkel tussen 1 mei en 1 oktober dienen honden tussen 10.00 en 18.00 uur aangelijnd te zijn. In de strandpaviljoens zijn honden ook steeds welkom.

“Taking a dog named Shark to the beach of Cadzand is a bad idea”

 

CULINAIRE VONDSTEN

 

CULINAIRE ZOEKTOCHT

Aan de Zwinvlakte groeien er typische Zwinplanten en -kruiden. Heerlijke plaatselijke ingrediënten voor een culinaire verrassing. Je vindt er zeekraal, zeeaster of Zulte. De zacht behaarde bladeren van de zeeaster zijn een ware delicatesse, ze zijn mals, fris en ziltig. Lamsoor is ook uitbundig aanwezig, maar het ‘Zwinbloempje’ is in Nederland een beschermde plant… Dus, die mag  jammer genoeg niet mee naar de keuken.

zeekraal

“In order to find, you must first search”

 

 

WANDELEN IN CADZAND

Wandelen… daar kan geen medicijn tegenop. Het is goed voor de bloedsomloop, voor je longen en voor je hart. De buitenlucht krijg je er helemaal gratis bij. Trek je wandelschoenen aan en wandel over de slingerende dijken hoog boven de polders en de zilte graslanden. Of wat dacht je van een ontspannende wandeling op het strand met het geluid van de rollende golven?  Of lekker struinen langs de duinen en jezelf trakteren op weidse uitzichten op de Noordzee!  Het kan allemaal in Cadzand

 

“Walking is a man’s best medicine ”  Hippocrates

 

terhofstede dorp

 

TER HOFSTEDE

Terhofstede is een authentiek schilderachtig groepje huizen die vlakbij Retranchement gelegen is. Terhofstede wordt gekenmerkt door een hoge molenromp, die een overblijfsel is van windmolen ”De Meermin’‘ uit 1896

Met een beetje geluk hoor je de boomkikkers die er wonen!

BOOMKIKKER

“Not all frogs turn into princes”

 

vuurtoren van breskens

 

VUURTOREN VAN BRESKENS

De vuurtoren van Breskens is de oudste nog bestaande gietijzeren vuurtoren van Nederland en werd gebouwd in 1866. Hij maakt deel uit van een reeks lichtkakens die het einde van de Schelde markeren en het scheepvaartverkeer tussen de Noordzee en Antwerpen begeleiden. De toren is in het zomerseizoen te bezoeken.

VUURTOREN BRESKENS – Panoramaweg 1, Breskens

windroos

“Sometimes you need to get lost to find your way”

 

 

SINT ANNA TER MUIDEN

Sint-Anna ter Muiden was in de 14de eeuw een levendig havenstadje, met zijn markante toren die ooit ook als vuurtoren diende. De verzanding van het Zwin heeft aan de glorietijd van Sint-Anna ter Muiden een einde gemaakt, het telt nu nog slechts 50 inwoners ! Het stadje is in zijn geheel een beschermd stadsgezicht. Op het driehoekig marktplein met zijn schilderachtige huisjes vind je het 18e-eeuwse stadhuis en ook een bijzondere dorpspomp in Lodewijk XVI-stijl.

sint anna ter muiden

“The world is a small town”

 

cadzand old map

 

GESCHIEDENIS CADZAND

De geschiedenis van Cadzand gaat terug tot de Middeleeuwen en stond bekend als het oude land Cadzand. De eerste bewoners van het eiland -omsloten door zeegeulen- vestigden zich er rond 1050. Het gebied was ooit de thuisbasis van de graven van Vlaanderen. In 1593 bouwden de Spanjaarden een fort in Cadzand. In 1604 veroverde Prins Maurits Cadzand op de Spanjaarden.

De naam Cadzand is afgeleid van kade of cade. Oorspronkelijk werd de naam gespeld als Cadesant, wat uiteindelijk tot de huidige naam CADZAND verbasterde.  

voc schip

“The more you know about the past, the better you are prepared for the future.”

 

KITE SURFEN IN CADZAND
 

KITESURFEN IN CADZAND

Kitesurfen; een extreme sport, opwindend, fysiek en snel te leren. Het strand van Cadzand-bad is een kitesurfplek van wereldklasse, de omstandigheden daar zijn vaak perfect om te kitesurfen. Als je op zoek bent naar een kitesurfvakantie in Zeeland is Cadzand de ‘place to be’.

 • Niveau: voor Beginners als gevorderden
 • Wind: 5-45 knopen
 • Golven: 0-1.5m
 • Stukken plat water: Ja, in richting van de Zwin monding
 • Wetsuit nodig? Ja.
 • Watertemperatuur: 4-16 °C

 

Kitesurfen
golf in cadzand
 

GOLF IN CADZAND

Wilt u golfen in de regio van Cadzand? Ontdek dan de mooie golfbaan ‘De Brugse Vaart’ bij Oostburg. Deze golfbaan met kronkelende waterpartijen beschikt over een uitdagende 18 holes Championship Course en is één van de mooiste golfbanen van de BeNeLux. De golfclub beschikt ook over oefenfaciliteiten zoals Driving range, Chipping green en Putting green. Ook in Cadzand-bad is er ook nog een uitdagende 9-holes ronde shortgolf aanwezig voor zowel de beginnende als recreatieve golfer. Shortgolf-Cadzand-bad .

golfbal

“I smile at obstacles “- Tiger Woods

Kitesurfen
zwemparaplu
 

BIOMIMICRY

Bij Biomimicry halen uitvinders hun inspiratie uit de natuur. Ze vertalen de kennis van de natuur naar innovatieve en praktische toepassingen. Enkele van deze techisch vernufte uitvindingen zijn te bewonderen in het Bizarium, zoals bijvoorbeeld de zwemparaplu een imitatie is van de voortbeweging van een inktvis. 

Umbrella Squid

 

“Wonder is the seed of knowledge “

Kitesurfen
paalhoofden zeeland
 

PAALHOOFDEN

Aan de Zeeuwse stranden zien we veel paalhoofden, twee rijen houten palen die vanaf de duinen recht de zee in gaan. Door de eb- en vloedstroom stroomt het water van de zee met veel kracht langs de kust, de paalhoofden  belemmeren dat het strand en de duinen wegspoelen door de getijenstroom. Vaak zijn er meer dan 700 palen in een paalhoofd, ze hebben een lengte van meer dan 4 meter en zijn van Europees eikenhout gemaakt.

Keizer Karel V gaf in 1540 de opdracht om de eerste paalhoofden aan te leggen bij het strand van Westkapelle. Sindsdien verdedigen de paalhoofden de Zeeuwse stranden en zijn erkend als Nederlands cultureel erfgoed.

 

Kitesurfen
STRANDWACHT CADZAND-BAD
 

ZWEMMEN IN DE ZEE

Zeewater is heel gezond voor je lichaam.  Wist je dat Hippocrates (460BC) de term ‘thalassotherapie’ voor het eerst gebruikte? Zwemmen in de zee versterkt het immuunsysteem en het zeewater bevat vitale elementen, vitaminen, minerale zouten en aminozuren die een positief effect hebben op ons lichaam. Zwemmen in zeewater helpt ook de bloedcirculatie van het lichaam te bevorderen. Zeewater is ook  rijk aan magnesium dat helpt om onze huid te hydrateren en de zenuwen te ontspannen.

Zwemmen in zee betekent ook risico’s nemen die vooral met stroming en getijwerking te maken hebben. Gelukkig beschikt Cadzand over een professioneel team van strandwachters ‘baywatchers’ die zorgen voor de veiligheid bij het baden en zwemmen.

“I’m happiest when floating in the sea”

Kitesurfen
zwarte polder nieuwvliet
 

VERDRONKEN ZWARTE POLDER

De Verdronken Zwarte Polder is een natuurgebied aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen gelegen aan de monding van de Westerschelde nabij Nieuwvliet.  In het natuurgebied is een wandelroute aangelegd die vrij toegankelijk is. Vanaf het wandel- en fietspad op de dijk heb je een mooi zicht over het natuurgebied. Het strand is te bereiken via het vlonderpad. Tijdens het broedseizoen (1 mei tot 15 Juli) is het broedvogelstrand voor het publiek gesloten.

Kitesurfen
PAARDRIJDEN IN CADZAND
 

PAARDRIJDEN AAN ZEE

Paardrijden op het strand en door de branding, dat is pas vakantie en ontspanning. Manege Hippo d’Or Nieuwvliet, ligt aan de monding van de Westerschelde en ligt op 50 m afstand van het strand en biedt verschillende mogelijkheden.

Paardrijden op het Strand van Cadzand en  Nieuwvliet is verboden van 1 mei tot 1 september van 10 uur tot 18uur. Buiten deze periode en tijden is het wel toegestaan om met de paarden op het strand en in de branding te rijden.

sea horse

“A horse, a horse, my kingdom for a horse” Willian Shakespeare

Kitesurfen
de zeemeeuw strandbar
 

 DE BESTE STRANDPAVILJOENS IN CADZAND 

Eten en genieten met uitzicht op zee. Heerlijk ! Er zijn 7 hippe strandtenten in Cadzand, stuk voor stuk adresjes waar het goed vertoeven is met een Belgisch biertje of een zomerse salade. Waar je ook tafelt, je blijft zeker niet op je honger zitten.

Kitesurfen

 

PICKNICK  IN DE DUINEN

Op zoek naar een bijzonder dagje uit met vrienden of familie? Wat dacht je van een dagje in de natuur met een heerlijke picknick. Laat de drukte van de stad achter je en strijk neer op je ultieme picknickplek. Vul je mandje met lekkere hapjes en drankjes en ga op zoek naar een mooi picknick plekje in de omgeving van Cadzand. Er zijn verschillende picknictafels voorzien in de omgeving. In de duinen is het niet toegestaan te picknicken want het duingebied is een kwetsbaar en beschermd natuurgebied, we dienen er respectvol mee om te gaan. Ruim steeds je picknickplaats op zoals je hem hebt gevonden dat is netjes en goed voor het milieu!

Zalig luieren in goed gezelschap met een heerlijke goodiebag. Trek eropuit !

PICKNICK AAN ZEE

It wouldn’t be a picnic without the ants.

Kitesurfen
nikola tesla inventor

 

NIKOLA TESLA

Lang voordat zijn naam synoniem werd voor elektrische auto’s, transformeerden Nikola Tesla’s uitvindingen het moderne leven. Nikola Tesla was de uitvinder van de wisselstroommotor (1898).  Het Bizarium eert de beroemde wetenschapper en uitvinder met 4 tentoongestelde visionaire uitvindingen.

tesla tower

 

“Invention is the most important product of man’s creative brain” Nikola Tesla

Kitesurfen

 

DE MOLEN VAN ZUIDZANDE

De Zuidzandse molen is een ronde stenen beltmolen aan de Sluissedijk in Zuidzande en is gebouwd in 1874. Hoor de suizende wieken en het krakende gangwerk en voel het stuivende gemalen meel in je neus kriebelen…

harmonica 2

Blowin’ in the wind – Bob Dylan

Kitesurfen
wallen van sluis
 

WALLEN VAN SLUIS

In de 14e eeuw werden de Wallen van Sluis aangelegd, versterkingen om de toen belangrijke handelsstad Sluis te beschermen. De Spanjaarden veroverden de stad in 1587 en in 1604 werd de stad terug ingenomen door de troepen van Prins Maurits. De Stenen Beer, de Waterpoort, de Zuidpoort en de Oostpoort zijn de 4 nog bestaande Stadspoorten die deel uitmaken van de vesting.

Tip: De wallen van Sluis zijn een prachtig rondje om te wandelen, omringd door water en verankerd in het groen is het de perfecte locatie om even op adem te komen.  Infopanelen langs de route vertellen je over de geschiedenis van de wallen en de stadspoorten. De route is ongeveer 4 km lang.

Combineer deze mooie wandeling met een bezoek aan het  Bizarium museum !

80-jarige oorlog

 

Kitesurfen
SHOPPING KNOKKE

 

LUXURY SHOPPING IN KNOKKE

Net over de grens, op 12 km van Cadzand vind je Knokke, een kuststadje met veel strandbars, chique en trendy boetieks. Soms ook wel het Saint Tropez van de Belgische kust genoemd.

Het mondaine Knokke is een walhalla als je van winkelen houdt. De Kustlaan in Knokke is dé boetiek- en luxestraat van Knokke-Heist. Knokke staat garant voor uren winkelplezier! Winkelen in Knokke  is ook mogelijk op zon- en feestdagen. Alle winkels blijven geopend tijdens het weekend en zijn geopend van 10u00 tot 18u00.

spaarvarken

“Take me shopping and i’m yours”

Kitesurfen
garnaalvissen

 

OP GARNALEN VISSEN

Wat ook erg leuk is om te doen op het strand van Cadzand is garnalen vissen. Van september tot april vind je garnalen langs de kust. In deze tijd trekt de garnaal dichter naar de kust om kuit te schieten. De beste momenten om het water in te gaan met een duw- of sleepnet zijn ongeveer twee uur voordat het eb wordt. Ook na een storm is een goed moment, want dan is het zeewater troebel. Het enige wat je nodig hebt is een sleepnetje. Je sleept gewoon je netje door het ondiepe zeewater om de heerlijke garnalen te vangen. Om garnalen te vissen in Cadzand-bad heb je geen visvergunning nodig. De Noordzeegarnalen staan bekend om hun romige smaak. Na de vangst eerst wassen, koken, pellen en eet smakelijk! Mmm heerlijk vers.

shrimp pushnet

“Shrimps ought to stay small and curled up in their cocktail sauce— Aya Nakahara

Kitesurfen
ferry-breskens vlissingen

 

BRESKENS  – VLISSINGEN

Tussen Vlissingen en Breskens kan je de veerboot nemen. Met een snelle catamaran vaar je in 20 minuten over de Westerschelde, onderweg hebt je een prachtig uitzicht op de kust van Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen. Op de veerboot kan je de fiets of bromfiets meenemen. Reserveren is niet nodig, je kan kaartjes kopen bij de kassa in de veerhaven.

VEERDIENST Veerhaven 2,  Breskens  

“And I shall watch the ferry boats, and they’ll get high,
On a bluer ocean against tomorrow’s sky” – Van Morrison

Kitesurfen

 

WATERDUNEN

Waterdunen is een bijzonder natuur- en recreatiegebied in aanbouw en ligt tussen Groede en Breskens op de grens van land en zee. In het natuurgebied Waterdunen liggen straks wandelpaden en fietspaden om ten volle te genieten van de mooie natuur.

WATERDUNEN – Slikkenburgseweg , Breskens

 

Kitesurfen
ZEEHONDEN SPOTTEN

 

ZEEHONDEN SPOTTEN

Bij laag water strekt zich in de monding van de Westerschelde een gebied uit van slik en zandplaten, de Hooge Platen genaamd. Op deze zandbanken leeft een groep van zo’n 50 zeehonden, ze rusten er uit en zogen er hun jongen. De platen liggen voor de kust tussen Breskens en Hoofdplaat. Vanaf de dijk bij Nummer 1, ten oosten van Breskens, kun je de zeehonden spotten ter hoogte van boei VH8. Hou rekening met het getij, het beste moment is vanaf 2 uur voor laagwater tot laagwater. Het gebied de Hooge Platen is alleen per boot te bereiken, Rederij Festijn organiseert in de zomermaanden dagelijkse rondvaarten om de zeehonden te spotten.

REDERIJ DE FESTIJN Ponton in de Westhaven Breskens

KNOKKE BOAT Boulevard de Wielingen 80, Cadzand

 

Kitesurfen
kamperen in cadzand

 

ROMANTISCH KAMPEREN

Kamperen met z’n tweetjes kan heel romantisch zijn. Verras je geliefde en geniet van het allermooiste uitzicht.  Een onvergetelijke  en avontuurlijke ervaring.

 

“You can’t buy happiness but you can buy a tent”

Kitesurfen
bloemen PLUKKEN

 

BLOEMEN PLUKTUIN

Een heerlijk geurende ervaring, zelf de mooiste bloemen plukken voor je eigen boeket. In de pluktuin gaat het om de bloemen en de beleving van het plukken. Als je klaar bent, gaat je gewoon naar de kassa en betaal je een bedrag afhankelijk van hoe groot je boeket is. De vele verschillende bloemen bloeien van eind maart tot en met september. Er zijn 2 bloemenpluktuinen in de regio. Raadpleeg hun website voor de openingsuren.

tulp

Love is the flower you’ve got to let grow”. John Lennon

Kitesurfen

 

In de top 10 ‘BESTE MUSEA VAN NEDERLAND’ !

Het absolute hoogtepunt van een vakantie in Zeeland is een bezoek aan het Bizarium ! Een rariteitenkabinet  van bizarre uitvindingen voor jong en oud, met een verdiende nominatie voor Europees museum van het jaar 2020 ! Een must-see-once in a lifetime “wonderkamer”, waar je wordt meegezogen in de wondere wereld van de creativiteit.

Boek nu, want tickets zijn beperkt verkrijgbaar.

Cadzand is een heerlijke plek om er even helemaal uit te zijn. Om jouw vakantie of uitstap naar Cadzand zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen, vind je hier praktische informatie, handige tips en weetjes voor je bezoek aan Cadzand, zoals; parkeren – openbare toiletten – evenementen – toeristische informatie – openingsuren- oplaadpunten – musea – vvv cadzand – taxi – honden op het strand- zwemmen enz…

 

|  SLUIS  |   CADZAND   |   KNOKKE-ZWINSTREEK   |   ZEELAND   |