domburg-nl

domburg zeeland

DOMBURG

Bezienswaardigheden - wat te doen - activiteiten - toeristische informatie

Domburg bezienswaardigheden

. wat te doen . activiteiten . toeristische informatie .

Vakantie in Domburg.  Beleef, geniet & ontdek Domburg en omgeving. Ontdek de mooiste plaatsjes, de natuur, cultuur en omgeving rondom Domburg. Om je alvast op weg te helpen, geef ik je een aantal tips, toeristische informatie en bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Domburg is ook de ideale uitvalsbasis om andere delen van Zeeland te ontdekken. De leukste tips voor een onvergeetelijke vakantie in Domburg en omgeving, vind je hier!

 
 
IK BEN ANNA

Hallo! Mijn naam is Anna, je persoonlijke gids voor een onvergetelijk vakantie in Domburg. Ah ja, Zeeland, die ene plek waarvan ik dacht er gewoon een tijdje te verblijven, ondertussen woon ik hier al 7 jaar. Het is een magische plek en het maakt me zo gelukkig, dat is dan ook de reden waarom ik hier blijf. Graag neem ik je mee op een ware ontdekkingsreis naar het mooiste wat Domburg en omgeving te bieden heeft. Ik kan je er alles over vertellen!

domburg

BADPLAATS DOMBURG

Domburg is een van de oudste badplaatsen van Nederland. In de negentiende eeuw werd Domburg een belangrijke badplaats. Baden aan zee was de nieuwe gezondheidsrage!  Artsen adviseerden zeebaden en de gezonde zilte lucht tegen allerlei kwaaltjes. Een van die artsen was dokter Johann Georg Mezger, de grondlegger de Fysiotherapie. Vooral rijke families kwamen naar Domburg om te kuren. Voor de vele prominente en adellijke gasten werd in 1888 het imposante Badpaviljoen in Neorenaissance stijl gebouwd. Ook wel het Kurhaus van Domburg genoemd.

domburg wapenschild

DE MANTELING

DE MANTELING

De Manteling is een natuurgebied gebied van ruim 700 hectare groot tussen Oostkapelle en Domburg. Je kan er heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden. De zee is steeds vlakbij, je kan zelfs de zee horen terwijl je tussen de bomen loopt! Het sterk afwisselend landschap doet zelfs soms denken aan een Afrikaanse savanne. Wil je een korte wandeling maken? Volg dan de witte (2,4km) of blauwe route (3,8km) . Beide routes starten bij Kasteel Westhove en leiden je door de bossen en tuinen rondom Kasteel Westhove.

In de voormalige Orangerie van het kasteel is het  Zeeuwse natuur- en landschapsmuseum Terra Maris gevestigd. Je leert er alles over het ontstaan van Zeeland, de flora en fauna van de provincie.  Publiekstrekker is het skelet van Pieter, een potvis van ruim 13 meter die in 2017 aanspoelde op het strand van Domburg !

walvis

“Whale Poop Is Used in Some Expensive Perfumes”

mondriaan domburg

MONDRIAANROUTE

De beroemde kunstenaar Piet Mondriaan was een graag geziene gast in de mondaine badstad Domburg. Met zijn brede stranden, mooie zandduinen,  zee en het heldere licht, kwam hij hier inspiratie opdoen tijdens de zomervakantie. De Mondriaanroute (5 km) voert je langs de mooiste plekken van Domburg en toont de badplaats zoals Mondriaan die zag. Ontdek hoe het Zeeuwse licht, Domburg en omgeving hem inspireerden om te schilderen en op welke plekken hij graag kwam. In het jaar 1908 schilderde Mondriaan een schilderij genaamd ‘Avond, De Rode Boom‘, wie door het bos “De Manteling” wandelt zal de grillige vormen van deze bomen onmiddellijk herkennen.

Mondriaanroute

Piet mondriaan in domburg

Art is the path to being spiritual.” – Piet Mondrian

mosselen

MOSSELEN ETEN

Als je in Domburg bent, moet je zeker en vast Zeeuwse mosselen proeven. Deze heerlijke schelpdieren worden geserveerd in een speciale mosselpot samen met frietjes, brood en diverse sauzen. Mosselen zijn rijk aan eiwitten en zitten vol mineralen en vitaminen. Het mosselseizoen vangt in principe in juli aan en loopt tot en met half april in het jaar erop.

De dagelijkse verse mosselen worden gekookt met groenten zoals prei en selderij in bier of witte wijn. Mosselen eten we in Zeeland met onze handen, fingerfood; recht uit de pot – rechts op tafel.  De eerste lege schelp wordt een vork om de volgende mossel uit de schelp te trekken. De andere lege schelpen worden verzameld in het diepe deksel van de mosselpot. Mosselen smaken nog lekkerder met een biertje of een glaasje wijn erbij !

Culinair eenvoudig hoogstandje !

“You don’t need a silver fork to eat good food”

bizarium

BIZARIUM – rariteitenkabinet van bizarre uitvindingen

Wat is er leuker dan tijdens je vakantie een verrassend en inspirerend rariteitenkabinet te ontdekken? Een ‘Cabinet of Curiosities’ ! In dit  buitensporig “science-museum” kunnen jong en oud zich verbazen met tal van ongeziene creatieve uitvindingen uit het verleden. De bijzondere private collectie zorgt ervoor dat ik deze  ‘wonderkamer’ als ‘must-go’ kan aanraden.

Bizarium is een ‘once in a lifetime’- ervaring die je nooit meer zal vergeten.

Trek er zeker 1.5 uur voor uit om het Bizarium te bezoeken want er is heel veel te zien! Bereid uw bezoek goed voor, je moet vanaf nu vooraf reserveren, zo zijn er geen lange wachtrijen meer bij de kassa. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn zeer beperkt. Combineer dit museum met een uitstap naar het pittoreske Sluis. www.Bizarium.com

Een exclusief en cultureel hoogtepunt.

“Imagination is more important than knowledge “

fietsen in cadzand

HEERLIJK FIETSEN

Domburg en omgeving is dé plek waar je zalig kan fietsen. Of je nu een ontspannen fietstocht langs rustige fietspaden wilt maken of een meer avontuurlijke mountainbiketocht door de prachtige landschappen, het kan allemaal. Op je eigen ritme Domburg verkennen; gezond, duurzaam en vooral leuk!

Zeeland heeft een goed uitgewerkte  fietsinfrastructuur met goed onderhouden fietspaden. Het fietsroutenetwerk bestaat uit fietsknooppunten, ze zijn een handig hulpmiddel om vooraf fietsroutes eenvoudig te plannen en tijdens het fietsen op te volgen. (www.anwb.nl/fietsroutes)

Een heerlijke ontdekkingsreis op de fiets.

‘Extend your life. Cycle”

KASTEEL WESTHOVE

KASTEEL WESTHOVEN

Dit 13e-eeuwse kasteel, compleet met torens en een slotgracht ligt in het natuurgebied “de manteling” op loopafstand van het strand.  In de middeleeuwen maakte het slot deel uit van de Middelburgse abdij. Het kasteel is nu grotendeels vrij toegankelijk. In het kasteel en de bijbehorende koetshuizen is een StayOkay hostel gevestigd. De voormalige orangerie biedt onderdak aan museum Terra Maris het  Zeeuwse natuur- en landschapsmuseum . Verder is er in de tuin van het kasteel een replica neergezet van een middeleeuws mottekasteel.

GESTRANDE WALVIS

GESTRANDE WALVIS

Een potvis  (Physeter macrocephalus) van ruim 13 meter spoelde in 2017 aan  op het strand van Domburg, daarna werd hij geprepareerd bij Naturalis in Leiden. Het skelet van potvis “Pieter Zeeman” is nu te zien in museum Terra Maris. 

Wist je dat: De potvis vernoemd werd naar een bekende Zeeuwse natuurkundige; Pieter Zeeman, hij won de Nobelprijs voor natuurkunde  in 1902.

motte kasteel domburg

MOTTE KASTEEL

Het mottekasteel van Domburg is een reconstructie van een twaalfde-eeuws mottekasteel. Het is een middeleeuws torenvormig burchttype, meestal in hout opgetrokken. Het hoofdkenmerk was dat het stond op een motte, een aangelegde aarden heuvel.  In de 11de en 12e eeuw  werden in Zeeland meer dan honderd mottekastelen ofwel vliedbergen gebouwd. 

ZONSONDERGANG

ZONSONDERGANG

Het magische moment, net voor zonsondergang, die paar minuten… Elk moment kleurt de lucht op zijn eigen manier en dan die perfect ronde, feloranje zon die in de zee zakt en het licht zakt langzaam mee.

Domburg  is een prachtige locatie om te genieten van een zonsondergang. Droom even weg bij een magische zonsondergang met een heerlijk  biertje of een glaasje wijn op een van de talloze mooie en gezellige strandpaviljoens in Domburg.

 Magisch realisme !

“Forget Netflix, watch the sunset”

WATERTOREN DOMBURG

WATERTOREN DOMBURG

De Watertoren uit 1933  is gelegen op een duintop, midden in het natuurgebied “De Manteling”.  De toren is 28,5 m hoog en heeft een opslagcapaciteit van 200 m³. Deze toren is nu als rijksmonument beschermd.

WATERTOREN Nehalenniaweg 20 Domburg

“Nothing is softer or more flexible than water, yet nothing can resist it.”

GETIJDEN CADZAND

WANDELEN IN DOMBURG

Wandelen… daar kan geen medicijn tegenop. Het is goed voor de bloedsomloop, voor je longen en voor je hart. De buitenlucht krijg je er helemaal gratis bij. Trek je wandelschoenen aan en wandel over de slingerende dijken hoog boven de polders en de zilte graslanden. Of wat dacht je van een ontspannende wandeling op het strand met het geluid van de rollende golven?  Of lekker struinen langs de duinen en jezelf trakteren op weidse uitzichten op de Noordzee!  Het kan allemaal in Domburg.

“Walking is a man’s best medicine ”  Hippocrates

MONDRIAANBANK met Nehalennia

Op de Boulevard Van Schagen in Domburg staat een kleurrijke bank. Het lijkt wel een meubelstuk van Gerrit Rietveld, niets is minder waar, het is geïnspireerd op het werk van Piet Mondriaan. Op de bank zit een dame – de inheemse godin Nehalennia, zij is vaak afgebeeld met een hond aan haar voeten en een schaal appels op haar schoot. Het was in de Romeinse tijd een beschermgodin voor de scheepvaart en handel.

HOGE HILL DOMBURG

HOGE HILL

Hoge Hill is een duintop aan de rand van het dorp Domburg. In het verleden gaf deze verhoogde plek schilders zoals Piet Mondriaan en Jan Toroop inspiratie. Deze duintop heeft een hoogte van ongeveer 25 meter. Vanaf deze hoge duintop ziet u verschillende Walcherse dorpen. Een aanwijzer geeft de richting aan, zodat u weet welk dorp waar ligt.

“The High Hill bring you closer to heaven”

VILLA CARMEN domburg

VILLA CARMEN SYLVA

Deze mooie villa gebouwd onder invloed van het eclectiscisme, was een zomerverblijf voor de Duitse eau-de-cologne magnaat Aldenbruck von Brühl. De Villa is vernoemd naar de eerste koningin van Roemenië, bekend onder het pseudoniem van Carmen Sylva, ze verbleef er in 1889 met haar familie. Villa Carmen Sylva is momenteel een rijksmonument.

“A House Is Not A Home “

vuurtoren westkapelle

VUURTOREN VAN WESTKAPELLE

Het Noorderhoofd, ook wel Westkapelle Laag genoemd is een gietijzeren vuurtoren van 16 meter, gebouwd in 1875. De vuurtoren maakt deel uit van een reeks lichtbakens die het einde van de Schelde markeren en het scheepvaartverkeer tussen de Noordzee en Antwerpen begeleiden. De toren is opengesteld voor het publiek.

VUURTOREN NOORDERHOOFD – Zeedijk 5, Westkapelle

windroos

“Sometimes you need to get lost to find your way”

DE BESTE RESTAURANTS IN SLUIS

DE BESTE RESTAURANTS VAN DOMBURG

Wil je tijdens je verblijf in Domburg gastronomisch dineren in een goed restaurant? Dan zit je goed. Domburg is voor de culinaire fijnproever een heerlijke bestemming. Dit zijn de  toprestaurants die u niet mag missen. Fijne gastronomie van topchefs.

big belly man

‘’The belly rules the mind”

VLIEDBERG DOMBURG

VLIEDBERG

Vliedbergen zijn aarden heuvels. Ze werden vanaf de 11e eeuw aangelegd als woonheuvels. Later werden er vaak verdedigingstorens of mottekastelen op gebouwd. Vliedberg St. Jan ten Heere uit de 13de eeuw, ligt  vlakbij Domburg. De vliedberg is 9,8 meter hoog en heeft een doorsnede van + 25 meter.

VLIEDBERG –  St. Jan ten Heere (Hereweg), Aagtekerke

paalhoofden zeeland

PAALHOOFDEN

Aan de Zeeuwse stranden zien we veel paalhoofden, twee rijen houten palen die vanaf de duinen recht de zee in gaan. Door de eb- en vloedstroom stroomt het water van de zee met veel kracht langs de kust, de paalhoofden  belemmeren dat het strand en de duinen wegspoelen door de getijenstroom. Vaak zijn er meer dan 700 palen in een paalhoofd, ze hebben een lengte van meer dan 4 meter en zijn van Europees eikenhout gemaakt.

Keizer Karel V gaf in 1540 de opdracht om de eerste paalhoofden aan te leggen bij het strand van Westkapelle.  Sindsdien verdedigen de paalhoofden de Zeeuwse stranden en zijn erkend als Nederlands cultureel erfgoed.

ZWEMMEN BADEN

ZWEMMEN IN DE ZEE

Zeewater is heel gezond voor je lichaam.  Wist je dat Hippocrates (460BC) de term ‘thalassotherapie’ voor het eerst gebruikte? Zwemmen in de zee versterkt het immuunsysteem en het zeewater bevat vitale elementen, vitaminen, minerale zouten en aminozuren die een positief effect hebben op ons lichaam. Zwemmen in zeewater helpt ook de bloedcirculatie van het lichaam te bevorderen. Zeewater is ook  rijk aan magnesium dat helpt om onze huid te hydrateren en de zenuwen te ontspannen.

Zwemmen in zee betekent ook risico’s nemen die vooral met stroming en getijwerking te maken hebben. Gelukkig beschikt Domburg over een professioneel team van strandwachters ‘baywatchers’ die zorgen voor de veiligheid bij het baden en zwemmen.

“I’m happiest when floating in the sea”

MOLEN DOMBURG

DE MOLEN VAN DOMBURG

De Weltevreden is een korenmolen gebouwd in 1817, gelegen aan de Roosjesweg te Domburg. De molen is vooral bekend van de schilderijen die Piet Mondriaan ervan maakte tussen 1908 en 1916. Mondriaan maakte deel uit van de kunstenaarskolonie, die begin 20e eeuw in het seizoen veel in Domburg verbleef. Het bekendst is een doek uit 1911, met een rode molen tegen een blauwe achtergrond. Hoor de suizende wieken en het krakende gangwerk en voel het stuivende gemalen meel in je neus kriebelen…

Molen Weltevreden  Roosjesweg 4, Domburg

harmonica 2

Blowin’ in the wind – Bob Dylan

delta werken zeeland

DE DELTA WERKEN

De Deltawerken is een indrukwekkend en complex project, van dammen en sluizen gebouwd om Nederland te beschermen tegen hoogwater vanuit de Noordzee. Een overwinning op de zee want een groot deel van Nederland ligt immers onder de zeespiegel. De Deltawerken zijn een antwoord op de watersnoodramp van 1953. De Deltawerken zijn uitgeroepen tot een van de vijf belangrijkste waterbouwprojecten ter wereld. www.deltawerken.com

Indrukwekkend  project !

waterdruppel

“No single raindrop thinks it caused the flood

DOMBURG GESCHIEDENIS

GESCHIEDENIS DOMBURG

Domburg is een levendige badplaats met een rijke historie in Zeeland.

In de Romeinse tijd, eind 1ste tot midden 3de eeuw heeft zich hier een heiligdom bevonden, waar de godin Nehalennia werd vereerd als dank voor een behouden overtocht uit Brittannië.

Domburg zelf is gesticht in het laatste kwart van de 9e eeuw, de bewoners hebben er een ‘duinburg’ neergezet, in opdracht van de Karolingische koning tegen de aanvallen van Vikingen. Door verbastering van de naam Duinburg heeft de plaats Domburg zijn naam te danken.

De geschiedenis van Domburg als badplaats begint pas echt in de eerste helft van de 19e eeuw, waarbij in  1837 het eerste Badpaviljoen werd gebouwd.

Ondertussen is Domburg uitgegroeid tot een prachtige badplaats met een fantastisch strand, zuivere zeelucht en een schone zee.

oesters plukken

OESTERS PLUKKEN

Oesters hebben een lange geschiedenis als afrodisiacum: De legende gaat dat Casanova, de beroemde minnaar uit de 18e eeuw, elke ochtend rauwe oesters at om zijn uithoudingsvermogen op peil te houden. In Zeeland, liggen die lustopwekkende zilte lekkernijen letterlijk voor het oprapen. Rondom de Oosterschelde – een beschermd natuurgebied – zijn er verschillende plaatsen (de Goese Sas, het strand van Yerseke en Scheldeoord,) waar je je eigen culinaire maaltijd bij elkaar mag scharrelen. Rapen kun je twee uur voor en twee uur na laag water. Bij hoog water zijn de schelpdieren onder water en niet meer te vinden. Een indicatie van het getij kan je vinden via de getijdentool. Per persoon mag je ‘maar’ 10 kilo oesters plukken. Dat zijn ongeveer 100 schelpen en het oesterseizoen loopt van september tot april. 

Onder leiding van een gids (Sonja) kan je ook op zoek gaan naar oesters langs de dijken aan de Oosterschelde.Na het rapen kan je genieten van je eigen vondsten bij restaurant Over de Kook . Oestour

casanova

‘Be the flame, not the moth”

HET WEER

HET WEER IN DOMBURG

 

“Weather forecast for tonight: dark.”

George Carlin

zee en strand

ZEE & STRAND

Een dagje aan de uitgestrekte brede zandstranden van Domburg zorgt voor een instant energie-boost, ideaal om de batterijen weer op te laden of je te ontstressen. Zwemmen in de zee, een gezonde strandwandeling, lekker uitwaaien, zonnebaden of watersporten, het strand van Domburg biedt het allemaal. Of je nu op zoek bent naar rust, ontspanning of een sportief avontuur, de zee zal je nooit teleurstellen.

sea shell

“Wild and free, just like the sea”

webcam domburg

WEBCAM DOMBURG

Proef nu reeds de vakantiesfeer van Domburg.  Kijk  live vanuit je zetel naar het strand van Domburg, zo zie je direct live beelden van Domburg en zie wat voor weer het ter plaatse is.

Webcam Oase domburg

‘Vacation mood : ON “

middelburg

DAGJE MIDDELBURG

Middelburg een trotse stad met een rijk verleden met mooie grachtenpanden en kronkelende steegjes. Bezienswaardigheden in Middelburg zijn de Abdij, het laatgotisch stadhuis en de toren ‘Lange Jan’, ze liggen op loopafstand rondom het winkelhart. Je kan de stad verkennen te voet, met een rondvaartboot of met de paardentram ! 

“I’m in love with cities I’ve never been to and people I’ve never met”  – John Green

sergio herman sluis eetboetiek

DAGJE SLUIS

Een dagje Sluis.  Beleef, geniet & ontdek het pittoreske, bruisend en levendig grensstadje Sluis met zijn Hollandse molen, zijn bijzondere gezellige kaai aan het water en verrassende plekjes her en der. Sluis zit vol verassingen. Gezellige winkels, knusse en lekkere restaurantjes met leuke terrasjes.. Wat wil je nog meer? De talrijke boetiekjes, specialiteitenzaken, drogisterijen en restaurants zorgen ervoor dat een dagje Sluis een bijzondere ervaring is. 

Mijn persoonlijke tip:  Combineer een dagje Sluis met vrienden of familie met een bezoek aan het bijzonder leuke Bizarium – het rariteitenkabinet van bizarre uitvindingen –  en een gezellig etentje in het Bourgondische Sluis. Een perfecte combinatie tussen gastronomie en cultuur.

“Wanderlust And City Dust”

veere oude kaart

DAGJE VEERE

Historisch Veere ligt aan de rand van het Veerse Meer. Een pittoresk stadje vol met historie. De vele monumenten laten het rijke verleden van de stad zien. De Schotse huizen aan de kaai, het oude stadhuis aan de markt, de Campveerse toren en de kerk. De bron van die rijkdom ligt in de stadshaven die vroeger een directe verbinding met zee had. In historisch Veere lijkt de tijd stil te staan.

Meer dan een bezoek waard!

“My favorite thing is to go where i’ve never been”

knotwilgen zeeland

NEVER GIVE UP

Een rij knotwilgen in het rijke polder-landschap is een lust voor het oog. Ze zijn het symbool van het leven, een  levensboom! Het knotten van wilgen is al een eeuwenoude traditie. Dit natuurmonument is een ware martelaar onder de bomen. Meedogenloos wordt hem telkens opnieuw de top afgehouwen en telkens weer komt hij tot leven !  

strong man

‘’Never give up – You’re stronger than you think’’ 

ZEELANDBRUG

ZEELANDBRUG

De zeelandbrug is de langste brug van Nederland. De brug overspant de Oosterschelde. Zij verbindt de eilanden Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland in de provincie Zeeland. De Zeelandbrug is gebouwd tussen 1963 en 1965 om een snelle verbinding te maken tussen Rotterdam en Zeeland. De brug heeft een totale lengte van 5.022 meter. De Zeelandbrug heeft vaste openingstijden voor de scheepvaart. Dagelijks 1x per uur geopend van .55 tot .05.

A Bridge Too Far..”

klederdracht zeeland

ZEEUWSE KNOOP

De Zeeuwse knoop, is een traditioneel streeksieraad uit Zeeland. De knoop is vervaardigd van fijn smeedwerk en is sinds de 18e eeuw onderdeel van de Zeeuwse klederdracht. De knopen waren destijds een statussymbool: hoe groter de knoop, hoe rijker en belangrijker de drager was.

zeeuwse knoop

Jewelry has the power to  make you feel unique.”

golf DOMBURG

GOLF IN DOMBURG

Wilt je een unieke golfervaring aan de Zeeuwse kust? De beroemde 9-holesbaan in Domburg bestaat al sinds 1914 en is daarmee een van de oudste golfbanen van Nederland. De ligging in de duinen met uitzicht op zee maakt van deze  golfbaan een aanrader.

golfbal

“I smile at obstacles “- Tiger Woods

cabinet of curiosities

CABINET OF CURIOSITIES

Het Bizarium is een ‘Wunderkammer’ van creativiteit – a cabinet of curiosities – Het museum staat overvol met ingenieuze, bizarre uitvindingen. De nieuwsgierigheid wordt voortdurend geprikkeld en de eclectische opstelling brengt je van de ene verwondering in de andere. De grote verscheidenheid aan  uitvindingen verteld een verhaal over de vindingrijkheid van de mens, zijn zoektocht en zijn passie om het leven op aarde te verbeteren.  www.bizarium.com

monowheel dynasphere

“It’s not a museum. It’s not a place of artifacts; it’s a place of ideas.” Jeanie Kahnke

zeeuwse bolus

DE ZEEUWSE BOLUS

Het bekende koffiebroodje wordt gemaakt van strengen wit brooddeeg en vervolgens besuikerd met donkere suiker en kaneel. Het gerecht is vernoemd naar ‘bollo’ dit is Spaans voor een fijn broodje. Eind 16e eeuw introduceerden Portugese Joden de bolus in Zeeland. Het is een product dat perfect bij de zuinige Zeeuwen past: lekker zoet en niet te duur!

Verwen jezelf met deze typische Zeeuwse lekkernij ! 

zeeuwse bolus

“The secret ingredient is always love”

RINGRIJDER

RINGRIJDEN

Ringsteken of ringrijden is een folkloristische traditie waarbij de ringrijder ongezadeld te paard en in galop door de ringbaan rijdt. Hij een lans  in de hand die hij probeert door de ring te steken die halverwege de baan hangt.  De oorsprong van deze volkssport gaat mogelijk terug tot de middeleeuwen. Het ringrijden zou voortkomen uit de middeleeuwse toernooien. De deelnemers zijn traditioneel boeren uit de streek waar het evenement gehouden wordt. Op Walcheren worden iedere zomer wedstrijden gehouden, zo ook in het centrum van Domburg.

MET DE HOND WANDELEN OP HET STRAND VAN DOMBURG

De zee is de ideale bestemming om je trouwe viervoeter mee te nemen voor een mooie strandwandeling. Honden mogen op de stranden van Domburg los lopen tussen 15 september en 1 mei. Buiten die periode – in het badseizoen – mogen de honden niet op het strand tussen 10.00 en 19.00 uur. Vanaf het strand 60, Hoogduin in de richting Oostkapelle en vanaf het strand 52, Hoge Hil West in de richting van Westkapelle zijn aangelijnde honden wel toegestaan tijdens het badseizoen.

“Taking a dog named Shark to the beach is a bad idea”

tropisch zwembad

ZWEMBAD DE PAREL

De Parel is een zwemparadijs in Domburg. Het complex beschikt over een binnenbad, buitenbad, peuterbad, een 79 meter lange glijbaan, pelikaanduik en een snelstromende rivier! Daarnaast heb je ook een kuur- en beautycentrum en een  saunagedeelte. Bij slecht weer kan je er genieten met het hele gezin.

ZWEMBAD DE PAREL – Babelweg 2, Domburg

“Life is cool by the pool”

KITE SURFEN IN CADZAND

KITESURFEN IN DOMBURG

Kitesurfen; een extreme sport, opwindend, fysiek en snel te leren. Domburg is één van de beste golfsurfspots van Nederland. De omstandigheden daar zijn vaak perfect om te kitesurfen. Als je op zoek bent naar een kitesurfvakantie in Zeeland is Domburg  de ‘place to be’. Op het strand Noordduine is een  surfschool gevestigd. Je kan er surf-, Stand-up en skimboardles krijgen. 

 • Niveau: voor Beginners als gevorderden
 • Wind: 5-45 knopen
 • Golven: 0-1.5m
 • Wetsuit nodig? Ja.
 • Watertemperatuur: 4-16 °C

Surfschool Domburg

groeten en fruit op de markt

ZOMER MARKT

Van 1 mei tot 1 oktober is er een seizoensmarkt in de Weststraat, Ooststraat , Statiosstraat en markt te Domburg, elke maandag  van 10.00 tot 19.00 uur .  Op deze markt koop je heerlijke lokale producten en prullaria. Waarom zou je het van ver halen als je goede producten gewoon in eigen streek hebt.

FIETSENWINKEL

FIETSENWINKEL

Een lekke band of een versnelling die hapert? Akkerdaas Tweewielers herstelt je fiets snel en vakkundig. Dus snel weer op weg. Je kan er ook terecht om een fiets te huren om de geweldige omgeving van Domburg met de fiets te ontdekken.

Akkerdaas Weststraat 2,  Domburg

for freedom museum

OORLOGSMUSEUM

Het Polderhuismuseum  brengt  de sombere tijden van de Tweede Wereldoorlog in beeld in Westkapelle. Het dijkmuseum laat verhalen over 7 eeuwen dijk zien, de ontwikkelingen van de kustlijn, het dorp Westkapelle en de omgeving. 

toy soldier

“All war is a symptom of man’s failure as a thinking animal”

de zeemeeuw strandbar

DE BESTE STRANDPAVILJOENS IN DOMBURG

Lekker eten en genieten met uitzicht op zee,  je voeten in het zand en de zon op je gezicht. Heerlijk ! Er zijn 5 hippe strandtenten in Domburg, stuk voor stuk adresjes waar het goed vertoeven is met een Belgisch biertje of een zomerse salade. Waar je ook tafelt, je blijft zeker niet op je honger zitten.

PICKNICK IN DE DUINEN

Op zoek naar een bijzonder dagje uit met vrienden of familie? Wat dacht je van een dagje in de natuur met een heerlijke picknick. Laat de drukte van de stad achter je en strijk neer op je ultieme picknickplek. Vul je mandje met lekkere hapjes en drankjes en ga op zoek naar een mooi picknick plekje in de omgeving van Domburg. Er zijn verschillende picknictafels voorzien in de omgeving. In de duinen is het niet toegestaan te picknicken want het duingebied is een kwetsbaar en beschermd natuurgebied, we dienen er respectvol mee om te gaan. Ruim steeds je picknickplaats op zoals je hem hebt gevonden dat is netjes en goed voor het milieu!

Zalig luieren in goed gezelschap met een heerlijke goodiebag. Trek eropuit !

PICKNICK AAN ZEE

It wouldn’t be a picnic without the ants.

PAARDRIJDEN AAN ZEE

PAARDRIJDEN AAN ZEE

Paardrijden op het strand en door de branding, dat is pas vakantie en ontspanning. Manege Duno is gelegen aan de Dunoweg in Oostkapelle en ligt slechts op steenworp afstand van het strand.  Bij Manege Duno kunt u terecht voor bosritten, strandritten op  zowel paarden als pony’s. Ook kunt u op een gezellige wandeltocht gaan met Shetlandpony’s. 

Paardrijden op het Strand van Domburg is van 1 mei tot 15 september mogelijk vóór 10 uur ’s ochtends en na 19 uur ’s avonds.  Voor 1 mei en na 15 september  is een strandrit ook overdag  mogelijk. Manege Duno

sea horse

“A horse, a horse, my kingdom for a horse” Willian Shakespeare

SHOPPING

SHOPPING IN DOMBURG

Domburg = Zon, Zee en… Shoppen. Het mondaine Domburg heeft een goede reputatie op het gebied van kwaliteit en diversiteit van winkels. Je vindt er bijzondere  leuke boetiekjes en unieke shops op gebied van mode of lifestyle, ze bieden een welkome afwisseling met een dagje strand. 

De meerderheid van de winkels zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De winkels zijn het gehele jaar ook op zondag geopend. Standaard openingstijden tijdens feestdagen en op zondagen zijn in Domburg van 12:00 tot 17:00 uur.

spaarvarken

“Take me shopping and i’m yours”

STRANDJUTTTEN

STRANDJUTTEN

Strandjutten is de beste schattenjacht die er is! Elke dag heb je 2 getijden die nieuwe schatten opwerpen! Op het strand van Domburg spoelen dagelijks allerlei voorwerpen aan. Vaak zijn dat prachtige schelpen, drijfhout, haaientanden of andere mooie dingen uit de natuur. Elke strandvondst vertelt zijn eigen verhaal. Als je eenmaal begint, wil je niet meer stoppen!

“It’s like a treasure hunt and you’re a detective”

garnaalvissen

OP GARNALEN VISSEN

Wat ook erg leuk is om te doen op het strand van Domburg is garnalen vissen. Van september tot april vind je garnalen langs de kust. In deze tijd trekt de garnaal dichter naar de kust om kuit te schieten. De beste momenten om het water in te gaan met een duw- of sleepnet zijn ongeveer twee uur voordat het eb wordt. Ook na een storm is een goed moment, want dan is het zeewater troebel. Het enige wat je nodig hebt is een sleepnetje. Je sleept gewoon je netje door het ondiepe zeewater om de heerlijke garnalen te vangen. Om garnalen te vissen in Domburg heb je geen visvergunning nodig. De Noordzeegarnalen staan bekend om hun romige smaak. Na de vangst eerst wassen, koken, pellen en eet smakelijk! Mmm heerlijk vers.

shrimp pushnet

“Shrimps ought to stay small and curled up in their cocktail sauce— Aya Nakahara

DANSENDE KLAPROZEN

In de zomer zie je mooie klaprozen of papaver langs de kant van de weg of in de akkers. Telkens als jij voorbij komt applaudisseren ze !

“Through the dancing poppies stole a breeze, most softly lulling to my soul.” John Keats

ZEEHONDEN SPOTTEN

ZEEHONDEN SPOTTEN

Zeil met de wind in je haren mee vanuit Zierikzee, om bruinvissen en zeehonden te spotten. Met een historische klipper zeil je tot de Vondelingenplaat waar de zeehonden uitrusten bij laagwater. De tocht duurt 3 uur. De gepassioneerde schippers geven graag extra toelichting en informatie. In juli en augustus kan je geregeld mee varen.  Zeehondentocht.

historische klipper

Ahoy Captain !

vliegeren in KNOKKE

VLIEGEREN

Mijn eigen jeugdherinneringen komen weer boven als ik een kleurrijke vlieger zie opstijgen in de lucht. Met de hulp van mijn vader voelde ik eerst de richting van de wind en rende dan om de vlieger een zetje te geven, zodat hij de wind kon vangen. Ah ja, waarom niet, laten we gaan vliegeren. Alles wat je nodig hebt is wat wind en een vlieger. Domburg is een geweldige plek om je vliegertouw te ontvouwen, als er maar een windje staat, gaat je vlieger op.

In Domburg mag je  in het badseizoen (van 15 mei tot en met 15 september) niet vliegeren met 2 lijnen tussen 10.00-19.00 uur.  Dit verbod geld niet op de stranden vanaf vanaf strandpaviljoen Berkenbosch (westen) tot aan Domburg en richting strandpaviljoen Pays-Bas (oosten). Vliegeren met enkele lijn is het gehele jaar toegestaan.

kite

“Let your dream fly like a kite and see where it’ll take you. “

ferry-breskens vlissingen

BRESKENS – VLISSINGEN

Tussen Vlissingen en Breskens kan je de veerboot nemen. Met een snelle catamaran vaar je in 20 minuten over de Westerschelde, onderweg hebt je een prachtig uitzicht op de kust van Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen. Op de veerboot kan je de fiets of bromfiets meenemen. Reserveren is niet nodig, je kan kaartjes kopen bij de kassa in de veerhaven.

VEERDIENST – Veerhaven 2,  Breskens  

“And I shall watch the ferry boats, and they’ll get high,
On a bluer ocean against tomorrow’s sky” – Van Morrison

bloemen PLUKKEN

BLOEMEN PLUKKEN

Een heerlijk geurende ervaring, zelf de mooiste bloemen plukken voor je eigen boeket. In de pluktuin gaat het om de bloemen en de beleving van het plukken. Als je klaar bent, gaat je gewoon naar de kassa en betaal je een bedrag afhankelijk van hoe groot je boeket is. De vele verschillende bloemen bloeien van eind maart tot en met september. Tijdens deze bloeiperiode kunt u van maandag tot en met zaterdag bloemen plukken wanneer u maar wilt! In Zeeland zijn er 8 bloemenpluktuinen. Pluktuin la fleur

tulp

Love is the flower you’ve got to let grow”. John Lennon

MTB Mountainbike

MOUNTAINBIKE DOMBURG

Hoewel Zeeland geen bergen heeft en dat deze mooie streek vooral bekend staat als zo “plat als een vijg”, zijn er toch nog mooie tracks om te mountainbiken. Uitdagende routes door de modder van het polderlandschap of langs de zee op het strand en door de duinen. Na een modderige rit kan je op een terrasje een heerlijk Belgisch biertje drinken.

De MTB route DOMBURG is 38,8 km. Je kan de route starten bij Kasteel van Batavia, Zuidstraat 143, in Westkapelle of  aan de Babbelaar, Dorpsstraat 18, in Oostkapelle. De mountainbike route Westkapelle-Oostkapelle start langs de kust van Westkapelle richting natuurgebied het Vroon. Je fietst langs de  Zeeuwse akkers richting Aagtekerke. Je komt langs kasteel Westhove en rijdt door het bosgebied de Manteling. Daarna richting Oostkapelle en via binnenwegen gaat de route richting Zoutelande. Prachtig.

MTB ROUTE DOMBURG

JAZZ AT THE SEA

JAZZ BY THE SEA

 Jazz by the Sea, het gratis jazzfestival in “traditional Style” te Domburg. Langs de Walcherse kust van Vlissingen tot Veere kan je genieten van meer dan 50 optredens van diverse Jazz artiesten. Jazz by the Sea 2022 is gepland op 16,17 en 18 september 2022

jazz

Jazz washes away the dust of everyday life” – Art Blakey

GEMEENTEHUIS DOMBURG

Het karakteristieke oude Domburgse gemeentehuis ligt centraal in het dorp. Het stadhuis dateert  uit 1567. Op het karakteristieke torentje bevindt zich een windwijzer met het wapen van Domburg tussen een meerman en een zeemeermin.

ZEEMEERMIN

YOGA

Geniet van een heerlijk yoga weekendtje aan zee! Op loopafstand van het strand ligt de yogastudio met prachtig uitzicht over de weilanden, een binnenzwembad met sauna en zelfs een tennisbaan. Maak tussen de yogalessen door een strandwandeling, of bezoek  het pittoreske Domburg. Even helemaal opladen en ontstressen tijdens je vakantie ! Yogabee

Close your eyes, and open your mind” 

BADPLAATS knokke

DE BADKOETS

Het nemen van een bad in zee en de frisse zeelucht is heilzaam voor de fysieke en geestelijke gezondheid. Het nemen van een zeebad werd in Nederland geïntroduceerd door de Fransen in de Napoleontische tijd. In 1837 werd op de plek van het huidige Badpaviljoen het allereerste badhuis in Nederland gebouwd. Kenmerkend voor de badcultuur in de 19e eeuw is de badkoets. Een badkoets is een kar met vier wielen om badgasten de zee in te rijden. De Badgasten konden zich in de koets verkleden terwijl de koets naar diep water werd gereden. De koets werd gedraaid met de ingang van het strand af gericht. Zo konden “de dames” onbespied en veelal naakt te water gaan. Soms werden de naakte baadsters vanaf de duintoppen gadegeslagen door ‘heren’ met verrekijker.

The Victorian era is the sexiest age for mebut I also like a woman in a pair of jeans”

Dylan McDermott 

SPA -SAUNA DOMBURG

SPA DOMBURG

Niets is lekkerder dan uzelf even goed te laten verwennen. Geniet van een Finse sauna, een Turks stoombad, of een zoutsauna  en dan heerlijk ontspannen in het zwembad of de rustruimte. Het kan allemaal in  Spa Domburg. in het Badhotel in Domburg.

“A place to unwind the body, mind and soul” 

VVV KANTOOR DOMBURG

VVV TOERISTISCHE INFORMATIE DOMBURG

Het iconische witte VVV-gebouw in het centrum van Domburg waar vele toeristen hun toeristische informatie over de regio haalden is helaas permanent gesloten sinds januari 2020.

VVV DOMBURG Schuitvlotstraat 32, Domburg

VVV DOMBURG

” The traveler sees what he sees, the tourist sees what he has come to see.”

METZER

Dr Johann Georg Mezger (1838-1909) was een Amsterdamse slagerszoon die zich had opgewerkt tot een “wonder- dokter” en wordt beschouwd als een van de grondleggers van de fysiotherapie. Dichtbij Domburg, liet hij Villa Irma bouwen. Hier werkte en woonde de wonderdokter wanneer hij in de zomer in Zeeland verbleef. Mede dankzij Dr. Mezger werd Domburg een populaire badplaats met zuivere, gezonde en kracht-gevende lucht. In het centrum van Domburg, op het groen pleintje , staat een buste van Mezger, het beeldhouwwerk is gemaakt door de kunstenaar August Falise.

“Anima sana in corpore sano” 

OVERNACHTEN

OVERNACHTEN IN DOMBURG

Vanuit Domburg kan je tal van toffe trips maken in de omgeving, een dagje Domburg is misschien niet genoeg om ten volle tot rust te komen in deze mooie streek.  Van plan om in Domburg te overnachten? Dat kan ! Domburg en omgeving biedt veel mogelijkheden; je lui lekker laten dienen in een heerlijk hotel, een mooi huisje huren in een vakantiepark, een appartement huren of avontuurlijk overnachten op de camping met de tent of in een caravan.

Slaapwel! – en geniet van een heerlijke vakantie in Domburg.

 “Each night, when I go to sleep, I die. And the next morning, when I wake upI am reborn.”

Mahatma Gandhi

jan toorop

JAN TOOROP

Jan Toorop was een  Nederlandse  kunstenaar.  Aanvankelijk schilderde hij in impressionistische stijl, maar via het pointillisme ontwikkelde hij zich tot symbolistisch schilder. In het eind van de 19e eeuw woonde Toorop in op de Markt in Domburg,Hij zocht zijn  inspiratie in ‘het Zeeuwse Licht’,  het duinlandschap, de bossen, en de  Zeeuwse bevolking. 

“Reality is to be found in lightness and darkness”

Pablo Picasso

Altaar voor Nehalennia

DE TEMPEL VAN NEHALENNIA IN DOMBURG

De Romeinen bouwden de Nehalennia-tempel in Domburg.  Deze werd in de 7e eeuw bedolven onder duinzand om terug aan de oppervlakte te komen tijdens een zware storm in de 17e eeuw. Zeelieden beschouwden Nehalennia als een beschermgodin. De gevonden resten van de tempel en het altaar waren vooral gewijd aan de godin Nehalennia, maar ook aan  Neptunus, Jupiter en Hercules. Helaas is er momenteel niets meer te zien van de Romeinse tempel  in Domburg. 

I found Rome a city of bricks and left it a city of marble” 

 Augustus Caesar

marie tak museum

MARIE TAK

Marie Tak van Poortvliet is een museum voor beeldende kunst. Het museum organiseert  exposities en beschikt over een beeldentuin en een eigen collectie. Het gebouw is een replica van  de oorspronkelijke tentoonstellingsruimte, dat kunstverzamelaarster en mecenas Marie Tak Van Poortvliet liet bouwen om kunstenaars te laten exposeren.

“When you go to an art gallery you are simply a tourist looking at the trophy cabinet of a few millionaires.” 

Banksy

SLECHT WEER

SLECHT WEER

Een dagje wind en regen? Domburg is  in ieder seizoen een  topbestemming voor een heerlijke vakantie. Zomer en winter – in weer en wind. Er is hier van alles te beleven, ook als het buiten regent of stormt kan je nog genieten van je vakantie.  Slecht weer hoeft je vakantie helemaal niet te verpesten.

Dit zijn DE LEUKSTE TIPS voor een dagje uit in de buurt van Domburg die je kunt doen bij slecht weer of regen.

“Bad weather always looks worse through a window. “Tom Lehrer

giant squid

MONSTERS

Domburg is een plaats vol mythen en legendes. Onder meer over een enorm monsterlijk grote pijlinktvis dat er heeft gewoond en door de duivel werd geschapen. Hoewel dit een voor de hand liggende mythe is, wordt Domburg al heel lang beschouwd als een woonplaats voor zeemonsters, met vele verhalen van de plaatselijke bevolking en talloze verslagen van vissers. Is het mogelijk dat een echt ongeïdentificeerd zeemonster aan de basis van deze verhalen heeft gelegen? Het is moeilijk te zeggen, maar het is allemaal zeer intrigerend ! Uitkijken dus als je gaat zwemmen!

“What would a sea be without a monster? It would be like sleep without dreams.” – Werner Herzog

golfsurfen

GOLFSURFEN

Golfsurfen; Meer dan een plank en de zee heb je niet nodig. Domburg is één van de beste golfsurfspots van Nederland. Op het strand is een Surfschool gevestigd, je kan er surf-, Stand-up (sup) en skimboardles krijgen. Zon, Zee en Strand met een vleugje Surf  – meer moet dat niet zijn.

SURFSCHOOL DOMBURG

“The best surfer out there is the one having the most fun.” – Phil Edwards

fruits de mer

FRUITS DE MER

Dit is echt vakantiegevoel, moet je voorstellen; Je zit op een terras in het zonnetje, met een grote schotel ‘fruits de mer” gevuld met oesters, langoustines, kreeft, mosseltjes, venusschelpen, alikruiken en krab, en dit samen met een koele fles lekkere muscadet erbij. Het beste uit de Noordzee, mooier bestaat niet. ‘Fruits de mer’ is een zomers gerecht, een defilé van delicatessen en een feest voor je smaakpapillen. In Domburg kan je ‘Fruits de mer’ eten bij;

evenementen domburg

DOMBURG EVENEMENTEN

Domburg en omgeving barst van de leuke evenementen! Er is altijd wat te doen rondom Domburg en daar is Zeeland trots op. 

 • Ringrijden – Zaterdag 2 juli 2022
 • Folkloristische dag Middelburg – Donderdag 14 Juli 2022
 • Avondmarkt Middelburg – Vrijdag 15 Juli 2022
 • Ringrijden – Zaterdag 23 juli 2022
 • Mosselfeesten Middelburg – 
 • Donderdag 28 -Zaterdag 30 Juli 2022
 • Avondmarkt Middelburg – Vrijdag 29 Juli 2022
 • Ringrijden – Zaterdag 06 Augustus 2022
 • Folkloristische dag Middelburg – Donderdag 18 Augustus 2022
 • Avondmarkt Middelburg – Vrijdag 26 Augustus 2022
 • Ringrijden – Zaterdag 27 Augustus 2022
 • Jazz by the Sea – Vrijdag 16 -zondag 18 September
 • Marathon Zeeland – Vrijdag 30 september -zondag 02 Oktober
ICE CREAM

ICE CREAM

Een verfrissend ijsje uit de hand. Heerlijk toch? Ook in Domburg kan je terecht voor een lekker ambachtelijk gemaakt italiaans ijsje met alles erop en eraan. De perfecte manier om even af te koelen. Smullen maar !

PARKEREN IN DOMBURG

PARKEREN IN DOMBURG

In het centrum van Domburg  geldt het hele jaar betaald parkeren. Daarnaast is er van 1 april tot en met 31 oktober van 9.00 tot 19.00 uur ook op andere parkeerterreinen in Domburg betaald parkeren. In de Weststraat, de Markt en de Ooststraat, kan je maximaal 1 uur parkeren.

Via belparkeren betaalt u achteraf en per minuut de parkeerkosten van het door u geparkeerde voertuig.
Dit is mogelijk via een app op uw mobiele telefoon of door een SMS te versturen.
In Domburg heeft u hiervoor een ruime keuze uit belparkeren apps.

Bij kentekenparkeren voert u bij de parkeerautomaat het kenteken van uw voertuig in. Vervolgens betaalt u met contant geld, contactloos of een pinpas voor de gewenste parkeertijd en hoeft u geen parkeerticket meer achter uw voorruit te leggen.

 • Parkeerterrein Badhuisweg
 • Parkeerterrein De Molen
 • Parkeerterrein Gemeentehuis
 • Parkeerterrein Irma 1 
 • Parkerterrein Irma 2 
 • Parkeerterrein J. van de Putteplein
 • Parkeerterrein Jan Tooropstraat
 • Parkeerterrein Markt
 • Parkeerterrein Nijverheidsweg
 • Parkeerterrein Ooststraat
 • Parkeerterrein Sportveld
 • Parkeerterrein Tramzicht
 • Parkeerterrein Van Voorthuijsenstraat
 • Parkeerterrein Weststraat

Van november t/m februari kan je gratis parkeren rond het centrum op de Nijverheidsweg, Irma I, Irma II, Traverse, Gemeentehuis en Sportveld.

 • Mezgerweg en Traverse 
 • Irma 1 en 2
 • Singel, Tramzicht, Bij de Molen, Putteplein
 • Eloutstraat, Duinzicht, Voorthuijsenstraat, Jan Tooropplein 
OPENBARE TOILETTEN

TIP: HOGE NOOD

Een dagje uit in Domburg?  Dan kan het voorkomen dat je even naar de wc moet. Als de nood hoog is, moet je soms goed zoeken naar een openbaar toilet. Domburg heeft gelukkig een aantal gratis openbare toiletten.

OPENBARE WC | TOILET

 • Domburgseweg 24A, Domburg
 • Roosjesweg 2B, Domburg
 • Singel 14A, Domburg
 • Strand domburg 29
DOMBURG SEA VITAMINS

VITAMINE SEA

Natuurlijk hebben we al gehoord over de voordelen van vitamine A, B en C, maar ooit al gehoord van Vitamine Zee ? Een flinke dosis “vitamine zee” kan je mentale en fysieke welzijn stimuleren. Het zeewater en de kustlucht van Domburg hebben krachtige helende eigenschappen. Domburg is echt een plaats voor een gezondheidskuur. Domburg is dan ook officieel erkend als een ‘heilzame badplaats’ !

1.IMMUUNSYSTEEM

Een duik nemen in de zee kan je immuunsysteem op een natuurlijke wijze versterken. Koud water verhoogt het aantal witte bloedcellen in uw lichaam, dat is de eerste verdedigingslinie tegen indringers zoals bacteriën en virussen. Bovendien bevat de zee veel mineralen en sporenelementen met antibacteriële effecten. Deze worden door de huid geabsorbeerd en kunnen als natuurlijke antibiotica werken.

2. ENDORFINE OPWEKKEND

Zwemmen in zee verhoogt je hartslag en je lichaam wordt overstroomt met verse zuurstof. Het koude water geeft je een super endorfine-boost, die je humeur opkrikt en je stress helemaal doet wegsmelten.

3. ONTGIFTEND EN GENEZEND

Zout water is rijk aan jodium, magnesium, calcium en kalium die je lichaam helpt ontgiften. Zwemmen in zee is een effectieve behandeling voor huidaandoeningen zoals eczeem of acne. Een duik in het koele water opent de poriën, waardoor uw lichaam rijke voedingsstoffen kan opnemen en gifstoffen kan afvoeren.

4.  VITAMINE D

Door natuurlijk licht aan zee krijg je een overvloed aan natuurlijke vitamine D binnen, Vitamine D helpt je lichaam belangrijke voedingsstoffen uit je voeding op te nemen. Het natuurlijke licht van de zee helpt ook je melatonineniveau te reguleren, waardoor je beter slaapt en je energie verhoogt.  

5. FRISSE LUCHT

De frisse lucht van de zee is schoner en beter voor je dan de smog van de stad. Frisse lucht overspoelt je lichaam met verse zuurstof. Door de beukende golven van de zee komen er negatief geladen ionen in de lucht, ze verminderen stress en stimuleren ook je immuunsysteem.

6. DE MIND ONTSPANNEN

Wie kan ontkennen hoe goed het voelt om tijd te nemen voor jezelf en je onder te dompelen in de natuurlijke schoonheid van de kust. Het uitgestrekte zeezicht samen met de rustgevende geluiden en zilte geuren geven je een ontspannen gevoel. Het strand is de ideale plek om je geest leeg te maken en al je zorgen te vergeten.